начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Eтажна собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Eтажна собственост

Мнениеот cecowe » 17 Дек 2014, 12:27

Здрасти,
Бих искал да попитам за правата ми в ситуация, в която инсталацията (кутията) за интернет е в гаражите на блока, а нямам място там. Имам ли право да имам ключ за гаражите?
cecowe
Нов потребител

Re: Eтажна собственост

Мнениеот todorb2000 » 17 Дек 2014, 13:32

Този проблем е правомощията на общото събрание!
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Мнениеот cecowe » 17 Дек 2014, 15:03

Сиреч?
cecowe
Нов потребител

Мнениеот lakavitsa » 17 Дек 2014, 16:08

собственик ли сте, един от собствениците ли сте?
lakavitsa
Потребител

Мнениеот cecowe » 17 Дек 2014, 17:23

Да, имам апартамент, но някои имат апартамент и гараж, а аз нямам гараж. И искам да имам ключ за гаражите, защото кутията на интернет провайдъра е там.
cecowe
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 17 Дек 2014, 21:09

А каква работа имате в кутията на провайдъра - не сте съсобственик на мрежата му, предполагам - само потребител? Отделен е въпросът, че въпросният провайдър трябва да прекара мрежите си през общи части, а не през на хората гаражите.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 17 Дек 2014, 23:23

Много чудна работа е тая пуста кутия на провайдъра, но имам и сериозни съмнения за мозъчната кутия. Разни хора, разни идеали, беше казал някой. Лека нощ
lakavitsa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Мар 2015, 13:56

Защо се заяждате с човека?
Иска ключ, най - вероятно, защото провайдъра му, като му спре нета и се обади, като отидат техници, имат нужда от достъп до въпросната кутия. И като няма никой с ключ от входа, какво прави?
Нормално е в такива случаи, като си плащат от интернета наем, или ток, те да имат ключ даден, но не винаги искат да им дават.

vdggbg, логично е да се помисли, че въпросните гаражи са подземни клетки, с една обща врата. Това май си е общи части ( поправи ме, ако греша )
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 19 Мар 2015, 14:34

А ако провайдера земе да реши да си сложи кутията в килера на някой съкооператор, дет дори не ползва нет - ключ за апартамента ли ще иска?
Доставчика да намери място, където кутията му може да се достъпва по начин такъв, че да не се налага отключване/заключване/преминаване през имоти на други хора. Места бол - стълбища, общи мазета, коридори...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 19 Мар 2015, 17:31

chinchilla написа:vdggbg, логично е да се помисли, че въпросните гаражи са подземни клетки, с една обща врата. Това май си е общи части ( поправи ме, ако греша )

Защо да са общи части? Подземният гараж е самостоятелен обект в сграда - има си граници, съседи, и врата с ключ, съответно. Няма разумна причина външен човек да посещава този обект - освен със съгласието на собствениците му.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Мар 2015, 15:53

vdggbg написа:
chinchilla написа:vdggbg, логично е да се помисли, че въпросните гаражи са подземни клетки, с една обща врата. Това май си е общи части ( поправи ме, ако греша )

Защо да са общи части? Подземният гараж е самостоятелен обект в сграда - има си граници, съседи, и врата с ключ, съответно. Няма разумна причина външен човек да посещава този обект - освен със съгласието на собствениците му.

Ми не съм съвсем сигурен, но все си мисля, че подземното помещение - разделено на клетки, с ЕДНА обща врата на входа на помещението, си е общи части. Като собственик на апартамент, би следвало да има и той част от общите части. Аналог в съзнанието ми е - Общата врата към мазетата, все едно той да няма ключ от нея.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот vdggbg » 23 Мар 2015, 20:21

Трябва да има - в случай, че притежава мазе. В противен случай едва ли е задължително.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот sandjyht » 15 Апр 2015, 17:58

Здравейте , дал съм парцел за застрояване срещу обезщетение от % избрал съм апартаменти от 102 кв.м .Моето обезщетение от РЗП е за 102.24 кв.м .Предприемача който ще строи сградата ми включва и по 13 % общи части и се получава че за 102 кв.м + 13% = 115.26 кв. м ,което значи че трябва да доплатя 13.26 кв.м по цена 750 евро за метър. Редно ли е това от негова страна.
sandjyht
Нов потребител

Назад към Етажна собственост