начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока цена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока цена

Мнениеот valentina1415 » 01 Юни 2015, 13:36

Здравейте, какви стъпки мога да предприема, след като вече съм установила прекомерно високи цени, по които е работила фирмата, която ни прави ремонта на покрива. Домоуправителят се постара да не ми предостави Акт19, да покрие името и следите на фирмата и да не ме допусне да участвам в надзора, но аз бях достатъчно настоятелна, след като чух, че цената на ремонта се завишава с 5000 лв, защото не видяли, че има 6 комина и писали в офертата 4, както и подмяна на две носещи греди, които се оказали наложителни /а по мое мнение почти всички са за смяна/ и малко обшивка от поцинкована ламарина, която първоначално не била предвидена/?!?/. Имам известни опасения, както съм писала в предишна моя тема, по друг въпрос, че там стават някакви нередности. Бих искала, ако съм права, виновните да си поемат отговорността, ако ли не - да се извиня за своята прекалена мнителност.

Другия ми въпрос е дали е възможно, след като само аз имам претенции, да поискам офертите на поне три фирми за ремонт на стълбищната клетка, както и да отложа с 2 месеца събирането на сумите и самият ремонт /който не е в графа неотложни/. В момента нямам финансовата възможност за него и бях обиждана и осмяна, че нямало от кой да поискам назаем. Освен това се представя една цена, няма имена на фирми, няма разбивка по СМР-та, също и съпоставката й със съседния вход, чиято стълбищна клетка е в пъти по-малка и няма почти никаква дограма, т.е. няма база за сравнение. Офертата е правена от фирма "на сляпо", без фирмата да направи оглед, а домоуправителя сам е мерил и е подал информацията. Повече от ясно е, че това няма да остане крайна цена. Лошото е, че вероятно ще се завиши доста. Аз искам да избегна това.
Казаха, че в събота /която мина вече/ ще подписват договора, независимо, че аз казах, че не съм съгласна. Щели да си направят ремонта, без да ремонтират "моята част". Наистина ми се иска да имам инструмент, с който да избегна подписването на договор, който може и да е в ущърб на всички.
valentina1415
Нов потребител

Re: Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока ц

Мнениеот TheOldMan » 01 Юни 2015, 15:10

Ми спретнете му един импийчмънт на тоя домоуправител де... и после новия управителен съвет да го предаде на компетентните органи, ако е разхищавал средства без одобрение на общото събрание (или ако вие безразсъдно не сте му делегирали правото да го прави).
Но ако само вие имате претенции, а останалите съкооператори са съгласни с разходите и с начина на управление... може би проблема не е в домоуправителя?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Етажна собственост