начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Нужно ли е да открия фирма,за да пусна реклама в мой сайт?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужно ли е да открия фирма,за да пусна реклама в мой сайт?

Мнениеот tempuss » 11 Юни 2015, 16:56

Здравейте. От няколко години си поддържам сайт/блог за автомобили за собствено удоволствие. Мой познат има желание да рекламираме неговия автосервиз в моя сайт срещу заплащане. Много съм невеж в тези неща, затова имам няколко въпроса.

1. Нужно ли е да си открия фирма, за да пуснем рекламата?
2. Ако не е нужно, то какви биха били предимствата, ако си открия фирма?
3. Ако случайно реша да разшира дейността на сайта, каква е процедурата? Нужен ли е лиценз и как мога да запазя името му, така че никой друг да не може да го използва?

Благодаря предварително!
tempuss
Нов потребител

Re: Нужно ли е да открия фирма,за да пусна реклама в мой сай

Мнениеот petttto » 11 Юни 2015, 18:42

:) Много интересни въпроси, които и мен ме вълнуват Изображение
petttto
Младши потребител

Re: Нужно ли е да открия фирма,за да пусна реклама в мой сай

Мнениеот turris » 15 Юни 2015, 16:24

Здравей!

Счетоводител съм и ще ти отговоря като такъв:

1. Щом ще ти плаща, ти си получател на доход и следва бъде обложен, като регистрацията на фирма е единия вариант, които е и най-разпространен. Така ще можеш да издадеш на познатия си фактура и той да си отчете разхода за реклама счетоводно.
Неофициално, ако той няма нужда от документ, а ти от плащане на данъци, няма проблем да пуснеш рекламата официално - безвъзмездно.
2. Предимството е, че ще можеш да издаваш документи за разход на клиентите си. Имаш обаче доста разходи по регистрация на фирмата. Отгоре-отгоре: 150 лв за регистрация (еднократно), 130 лв осигуровки (месечно).
3. Ако решиш да регистрираш фирма, става за 4-5 работни дни. Тук мога да ти помогна. Лиценз не ти трябва, думата не е точна. Ако искаш да защитиш търговска марка - това става в патентното ведомство, но там вече не мога да ти могна. Правят го само най-големите фирми.
turris
Нов потребител

Назад към Общи дискусии