начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

бележка за данък МПС от друга община

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бележка за данък МПС от друга община

Мнениеот bufet123 » 12 Юни 2017, 19:38

Здравейте, случеят е следния: преди няколко месеца закупих автомобил с регистрация в пазарджишка област с регистрационен номер РА и палтен данък за цялата година, след покупката го пререгистрирах с номера СВ - - София, отидох с бележката за платения данък в общината където се оказа че нямат единна система и не им излиза да е платен данъка, написах заявление и приложих бележката и ми признаха платения данък в Пазарджик и не дължа пари, НО тук идва проблема, не ми дават бележка с холограмен стикер на нея, че данъка е платен с моето име и новите СВ ноемра, нямало как да ми дадат такава бележка. защото данъка не е платен в тяхната община ми обясниха, въпроса ми е аз ако искам да продам колата до края на годината, или трябва да мина на преглед ще ми признаят ли бележката за платен данък, на която не пише моето име и е стария регистрационен номер?
bufet123
Нов потребител

Re: бележка за данък МПС от друга община

Мнениеот jhoro » 13 Юни 2017, 21:12

Здравей.
Малко тъпо се получава, защото данъка е местен - за съответната община. И става - ама хем е платен, ама не е при нас. В други държави (конкретно ЮК) - едно, че данъка е държавен, второ - при продажба стария собственик си канселира (прекратява) всичко и платените суми за данък, застраховки и прочие му се възстановяват. Новия собственик си ги плаща наново.

Що се отнася до бъдеща продажба или ГТП - автомобила освен регистрационни номера има и номер на шаси, и номер на двигател. Има документ, че на този автомобил е платен данъка. Не би трябвало да има проблеми (което още не означава, че няма да има)
jhoro
Активен потребител

Назад към Данъчно право