начало

Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева

Печатна грешка ме накара да се срамувам

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот gabriela_69 » 23 Мар 2018, 18:46

Ще помоля без цинични подмятания в отговорите ви.
Преди години завърших курс за Бизнес секретарки с идеята да повиша квалификацията си и да си намеря хубава работа. Бе ми издаден официален документ за това. В този документ има печатна грешка на която аз не съм обръщала внимание, тъй като явно нямам мръсно подсъзнание. Та през годините съм кандидатствала на много места с обявени свободни позиции по специалността и въпреки всичките ми дипломи, удостоверения, сертификати и т.н. не ме приеха никъде. Бях се отказала да търся вече работа като секретарка, но наскоро мой приятел ми каза, че негов познат се нуждае от секретарка и помоли да му покажа документите си за квалификация. След като прегледа всичко, стигна до въпросното удостоверение - прочете го ....и започна да се смее, аз бях изумена и той ми каза “- Ти показвала ли си го това на някого?“ аз отговорих, че съм го прилагала към всички документи с които съм кандидатствала за работа. Той каза, че не се учудва че не са ме взели на сериозно и помоли да прочета удостоверението си много внимателно и тъй като той продължаваше да се залива от смях аз го направих. Там пишеше, че съм завършила успешно курс за БИЗНЕС - СЕХКРЕТАРКА! Курса беше организиран от ФНТС . Обадих се в централата и обясних ситуацията с най- добрия си тон, като им казах, че изобщо не се шегувам ....представете си реакцията. Жената която ми отговори помоли да изчакам да се посъветва какво да предприема и се обърна към колежките си и започна да им обяснява за какво става дума, жените се смяха до сълзи без да съобразят, че аз чувам всичко от което ми стана мноооого обидно. В крайна сметка ми казаха да отида в НТС от което ми е издадено удостоверението, да помоля да ми издадат дубликат и по този начин проблема ще бъде решен. Но аз се чувствам обидена, унизена, прекарана и не знам как да ви обясня точно как се чувствам. Въпросът ми е дали не мога да поискам да ме обезщетят за уронване на достойнството и престижа ми?
gabriela_69
Нов потребител

Re: Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот doondie » 23 Мар 2018, 20:02

Според мен шансът за обезщетение е нулев. Първо, говорим за българския съд, а той цепи стотинката, когато става дума за имуществени вреди. В случая няма как да докажеш такива. Второ, що се отнася до неимуществени вреди, трябва да е нещо мега сериозно - депресия, психично разстройство дори, доказано лъжливи твърдения и т.н, за да си помислят дори, че ти се е отразило някак. И дори тогава съдът може да прецени, че вредата е минимална, което означава, че може да се наложи да платиш повече разходи, отколкото полученото обезщетение.

Сега, няма как да докажеш, че тази печатна грешка - която е срам за този, напечатал сертификата, не за теб - е довела до каквото да е. Аз бих си помислил "Баси неграмотниците - 2 думи на кръст и са ги объркали!", ако видя подобна грешка. Реално отговорността е твоя, че не си обърнала внимание навреме. Те могат да кажат, че са щели да го преиздадат, ако си се обадила по-рано, съответно че вече са го преиздали, веднага след като си ги уведомила. Печатни грешки се случват. Така, както ти многократно не си обръщала внимание, така и те не са забелязали при издаването... нали.

Не мисля, че имаш за какво реално да се хванеш в случая. А и самата грешка, колкото и да е идиотска, не променя смисъла - разбира се за какво е удостоверението, на кого и откъде е издадено. Съмнявам се някой действително да е отхвърлил молбата ти заради нещо толкова дребно. Твоят приятел се е престарал в смеха си. Просто когато за една позиция има 10-15 кандидати, то винаги има 9-14 неодобрени и шансът да си сред тях статистически е по-голям. Най-добре според мен е да не отдаваш значение на случилото се и да продължиш напред. То е ясно, че несъобразителни селянки, които говорят непочтително за теб, докато си на телефона, винаги ще има.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Re: Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот davitoz » 26 Апр 2018, 16:51

В това отношение мога да препоръчам Давитоз http://www.davitoz.com/. Те се отнасят сериозно към курсистите си.
davitoz
Нов потребител

Назад към Общи дискусии