начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Излъгах

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Излъгах

Мнениеот rb1234 » 08 Юни 2018, 13:32

: Въпросът ми е следния: Явих се като свидетел по дело. Става въпрос за болното ми братче, което е с диагноза аутизъм. Гражданско дело, чрез което родителите ми изискват да им бъде издаден документ за представителство. При снемането на самоличността ми съм записана като неосъждана, а всъщност бях осъдена за престъпление от общ характер преди няколко години. И това всъщност е въпроса ми. Може ли друг освен мен да изиска свидетелство за съдимост и някои всъщност проверява ли тези неща, дали свидетелите са осъждани или с чисто съдебно минало?
rb1234
Нов потребител

Re: Излъгах

Мнениеот commodoro » 08 Юни 2018, 14:07

Вижте чл. 86 НК, може и да не сте излъгали..
commodoro
Потребител

Мнениеот neutralen » 08 Юни 2018, 16:54

Това не са свидетелски показания, тъй като нямат връзка с предмета на делото. :-)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 10 Юни 2018, 19:10

rb1234 написа:: Въпросът ми е следния: Явих се като свидетел по дело. Става въпрос за болното ми братче, което е с диагноза аутизъм. Гражданско дело, чрез което родителите ми изискват да им бъде издаден документ за представителство. При снемането на самоличността ми съм записана като неосъждана, а всъщност бях осъдена за престъпление от общ характер преди няколко години. И това всъщност е въпроса ми. Може ли друг освен мен да изиска свидетелство за съдимост и някои всъщност проверява ли тези неща, дали свидетелите са осъждани или с чисто съдебно минало?

Спете спокойно.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот diqnailieva » 18 Юни 2018, 13:24

Няма от какво да се притесняватте!
diqnailieva
Младши потребител

Мнениеот petttto » 06 Юли 2018, 15:09

Случва се понякога