начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Паркиране в двор на кооперация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Паркиране в двор на кооперация

Мнениеот faithnomore » 18 Сеп 2020, 12:32

Здравейте,

Имам проблем с претенции на съсед относно паркиране в двора на кооперация. Надявам се ще ми помогнете.

Ситуацията е следната. Кооперацията има гаражи отпред (лице към улицата) и отзад, подходът за задната част е от едната страна на сградата. В задната част на сградата освен пространството пред гаражите (около 6 м. т.е. гарирането е безпроблемно) има и пространство, което позволява паркиране. В това пространство паркираме само собствениците на земята. Другите собственици на апартаменти и гаражи нямат собственост в/у земята.

Въпросът ми е: Какви претенции могат да имат собственици на апртамени и гаражи (но без собственост на земя) към това пространство?

Благодаря предварително.
faithnomore
Нов потребител

Re: Паркиране в двор на кооперация

Мнениеот katerinakuch » 18 Сеп 2020, 12:51

Въпросът ми е: Какви претенции могат да имат собственици на апртамени и гаражи (но без собственост на земя) към това пространство? - никакви.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот todorst » 06 Яну 2021, 11:06

В едно УПИ след приключване и приемане на сградата имаме застроена и незастроена част. Апартаментите се продават ,но без ид.части от "земята " Това се играе масово по Черноморието. И сега пита се : как ще се доберат до апартамента собствениците, които нямат собственост върху "земята" . Логично по въздуха!Да ама НЕ! Не застроената площ вече е станала прилежаща за всички собственици. Ако има открити паркоместа, съответно обозначени в арх.стр. книжа - тези паркоместа са ОБЩИ за всички собственици! "Земята" е била ЗЕМЯ до приключване на строителството. Вече няма "земя , а застроена и незастроена част от УПИ-то. Има достатъчно Решения на ВКС по този казус.
todorst
Потребител

Мнениеот georgi1234 » 31 Май 2021, 19:05

Чл. 64. Собственикът на постройката може да се ползува от земята само доколкото това е необходимо за използуването на постройката според нейното предназначение, освен ако в акта, с който му е отстъпено правото, е постановено друго.
georgi1234
Нов потребител

Назад към Етажна собственост