- Дата и час: 06 Фев 2025, 15:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Kak da izbegna patentnia danyk?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Kak da izbegna patentnia danyk?
Imam registrirano ET i izvyr6vam deinost koiato e na patent.
Vyzmojno li e ako registriram EOOD da izbegna patentia danyk?
V kakyv razmer drygi danyci shte plashtam togava ?
- someone
- Нов потребител
RE: Kak da izbegna patentnia danyk?
Аман от вас бе! Неплащането на данъци е висша форма на презрение към държавния ред и устройство!
- Sp
Уважаеми someone,
Вашето искане кореспондира пряко с една червена книжка / цвета е съобразен с традицията / с надпис НК. От една страна е смешно да се опитвате да получите безплатен съвет за нещо, което би Ви спестило доста пари. От друга е трагично. Заради такива търговци като Вас, и състоянието на държавицата е такова, и данъчните наказания са и ще стават все по-сурови.
Въпреки това, си мисля, че има положителен отговор на Вашият въпрос. Вие си имате въпрос, аз пък си имам e-mail! ;-))))
- remo
А-а-и-и-й!!!!! Какви проблеми може да създаде езика на човек!!!!! Ами, ако someone беше запитал вместо:
"Как да избегна патентния данък?", "Как да използвам данъчните облекчения и да си осигуря повече оборотни финансови средства за да повиша производителността си след като съм ЕТ и плащам патентен данък, а искам да регистрирам ЕООД и да ползвам облекченият режим по ЗКПО?", дали пак щеше да получи същите отговори?????!!!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: Kak da izbegna patentnia danyk?
Ами да, сигурно пак щеше.
Нали така първо правим адвокатите - първо стряскаме клиента с НК и други червени книжки, после го убеждаваме колко сложем е въпросът и колко много мислене и работа иска намиранети на верния отговор и накрая го убеждаваме, че ако не ни плати хубав хонорар всуе е преминал живота му до този момент :-)
За ЕТ-тата, патентите, данъка върху печалбата и пр. - защо someone не си попита счетоводителя, какъвто не може да няма (поне отвреме навреме) и след това да си отиде на адвокат да му регистрира ЕООД-то? Конкретният случай си има конкретно решение - това което е добро за едни, за други може да бъде напълно илзишен разход на средства и енергия.
- advocat 76
Стига сте мъчили човека с тези данъци. И без това държавата забрави останалите си функции. Дори се залагат в бюджета приходите от глоби!? Нека да прочете по-внимателно ЗКПО, а по-просто е верно да си плати една консултация.
- Jack Daniel`s
bil dam swidetel, kogato daden tyrgowec iska da si plati danyka i da byde kokekten platec kym dyrzhawata, no konjunkturata ne mu pozwolqwa towa; o6te po-malko pyk zakona; ako someone e izpadnal v takowa systoqnie i to e wremenno, sys sigurnost e po-dobre da se pomisli po problema - kato ne dnes, to utre shte si plati danycite- nqma kyde da izbqga; i po-dobre da se plati wse pak neshto na dyrhjawata utre, otkolkoto nishto ili pyk da spre dejnostta samo zatowa 4e danyka mu e debelo pero vyv firmeniq bjudhjet, oswen towa bi uweli4il bezraboticata i mizeriqta izlishno
- master
- Нов потребител
Blagodaria na vsi4ki koito si napraviha truda da se zamisliat po postavenia ot men vapros.
Na vsi4ki onezi koito me kritikyvat iskam da kaja 4e imam syznanieto za tova koeto iskam da napravia. Znam 4e po-tozi na4in se opitvam da li6a dyrjavata ot sredstva za socialni i dr. plashtaniq.
No kak da plashtam danyk sled kato dyrjavata me postavia v polojenieto da rabotia za jylti stotinki, a v syshtoto vreme da plashtam golemi (za men) symi za danyk. Do tozi moment sym plashtal abosolutno redovno i to4no vsi4ko. No izpolzvah vazmojnostta za razvivane na dve patentni deinosti, i plashtaneto na polovon patent za dvete. Bashta mi mi pomaga ot vreme na vreme
Pri dany4na proverka go zavariha nego na rabotnoto miasto i saotvetno dany4nia slujitel ni obiasni 4e moje da se polzvam ot oblek4eniq samo pri li4en tryd.
Taka se stigna do tazi sityacia.
Edva li e neobhodimo da se vpuskam v obiasnenia za tova kakvo dyrjavata e napravila za men kato uslovia za rabota. Sedem meseca mi biaha neobhodimi za zapo4vaneto na deinostta .... Prez koeto vreme az ne biah sigyren dali izobshto shte mi se razre6i da zapo4na.
Oshte vednyj blagodaria na vsi4ki za syvetite.
- someone
- Нов потребител
колегите са прави, все пак трябва да си платиш за информацията която ще получиш. Аз съм готова да ти помогна но естествено срущу възнаграждение. Ако предложението ми те заинтересува пиши ми на имейла mimieneva@abv.bg
- мария
Майкооо! Какви сте хиени всички!!
И с кои очи съдите човека??
Не във форума, но нека всеки един от вас, лично за себе си, си отговори на върпоса - а аз не гледам ли как да спестя малко данъци?? И колко от вас пишат истинските хонорари на кочаните??
И изобщо - това го има в цял свят. Навсякъде данъкоплатците се чудят как да си спестят малко от данъка...
И наистина в цял свят АКО ТЕ ХВАНАТ, е наказуемо. И тук е така. Но лично аз разбирам someone.
Сигурен съм, че и вие го разбирате....
- Чиста Съвест
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|