начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Акт за изпреварване в позволен участък.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за изпреварване в позволен участък.

Мнениеот alexdoc » 11 Фев 2025, 00:15

Накратко, беше ми съставен акт по чл. 6 т.1 за изпреварване при непрекъсната маркировка М1. След като потеглих, на прав участък, позволен за изпреварване (M3) и липса на забранителен знак В24, изпреварих МПС и като насреща имаше движещо се МПС, но нормално завърши изпреварването. Беше ми съставен акт от същия патрул, който се намираше на около 500 м зад мен (едва бе потеглил от мястото, където беше ме спрял), в който бе описано, че изпреварвам "движещо се пред мен МПС, навлизайки в лентата за насрещно движение без да има достатъчно видимост, като принуждава движещото се по нея МПС да намали скоростта си...."

Нарушен чл. 42, ал. 1, т. 2: - Не се е убедил, че има видимост при изпреварване. Опасност.

Пуснах възражение към Началника на ПП, че констатацията, че няма видимост противоречи на маркировката (обикновно при липса на видимост има маркировка М1 или знак В24) и че служебният автомобил на 500 м зад мен няма същата перспектива (видимост), каквато имам аз.

Писах като друг аргумент, че няма как от 500 м зад мен в моята посока на движение да установят дали насрещно движещото се МПС е намалило скоростта си (спирачните светлини не са видими), а и във въпросния чл. 42 ал. 1 т.2 е се споменава ако "изпреварваното МПС намали скоростта си".

След като след второто спиране ми бе казано "такива убийци на пътя като теб", "и че здравната система в България била най-корумпираната" (работя в здравната сфера), усещането в мен беше, че бях спрян втория път тенденциозно. За пръв път ми се случва на позволен за изпреварване участък да ми пишат акт и то с аргумента "видимост"

Казах, че няма да подпиша втория акт, а те ми казаха, че подписвайки само съм приемал, че ми го връщат, и нищо не произтича от това. Но в последствие установих, че автоматично са написали "няма възражения" без въобще да ме питат за такива.

Според вас имам ли шанс при оспорването на НП (което най-вероятно ще бъде издадено). Това са цели 13 точки.
alexdoc
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ