начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 11:38

Колеги, интерисува ме , възможно ли е според Вас, да се добави документ към внесените в Търговския регистър със заявление отново, преди да е излязла фирмата, респ. отказа?
sunrise
Активен потребител

Re: ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 11:43

Правите ново заявление, с което посочвате новия документ. В заявлението има графа- нещо от сорта "предходно заявление"- там напишете номера на това, което вече сте депозирали. Така по второто заявление ще бъдат автоматично добавени предходните документи и при второто разглеждане ще се вземат предвид всички заедно, вкл. и внесената д. т.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 11:49

Мерси, случва ми се за пръв път. :oops: Ще има ли проблем обаче, ако аз се впиша за заявител, приложила съм пълномощно, а първоначлното е от собственика на фирмата.
Ситуацията е повече от тъпа. Декларацията по чл.13,ал.5, съм приложила за същата фирма, но тази,която съм подала със заявление Д 1 ,като съм отбелязала ,че е за запазване на фирмата и приложените документи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 11:59

Не знам какъв е текста на пълномощното, което ви е дадено. Ако е за многократни действия или пък до свършване на работата- ок, тогава правите както ви писах по- горе. А може и с приложен препис от същото.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 12:04

Пълномощното ми е адвокатско, да регистрирам фирмата в търговския регистър,като включително имам право да подписвам, където е необходимо.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 12:10

В такъв случай- препис и успех!
За новия документ- ако не е нот. заверен, ще ви трябва и Декларация за верността от управителя по чл. 13, ал. 4, май беше.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот alegrina » 20 Юли 2009, 19:59

Нищо подобно. Ако просто сте забравили да прикачите някой документ и ако е съществен, не примерно договор за управление или декларация по чл.142 от ТЗ, ще имате сигурен отказ и ще трябва да подадете ново заявлние, като направите процедурата описана от различна /да чекнете документите които ще ползвате от отказа, но....без таксата/. За съжаление нея ще трябва да си я платите още веднъж.
alegrina
Потребител

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2009, 10:14

Ходих в агенцията и ми казаха ,че наистина такава практика няма , а и няма как да прикачат документ към досието.
Слава богу, проблемът не беше голям, просто декларацията по чл.13,ал.5 , вместо едно заявление бях писала друго, но за същата фирма същото лице , същите данни: неговите и моите , така , че нямах проблем :D .
sunrise
Активен потребител

Мнениеот elsi_g » 24 Авг 2009, 15:08

sunrise, да разбирам ли, че сте успяла да добавите въпросния документ, без да плащате нова такса и само с искане?
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 25 Авг 2009, 15:28

Не, не се разрешава добавяне на документ.
sunrise
Активен потребител

Назад към Търговско право