начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

издаване на паспорт

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

издаване на паспорт

Мнениеот pvln73 » 20 Ное 2007, 17:04

моля ви за съвет по следния въпрос: лице, обявено за национално издирване /поради това, че не се е явило като свидетел за разпит -въпреки, че когато го призовават дори за първи път лицето не е било в България и оттогава не се е връщало в страната/ иска да се снабди с нов задграничен паспорт, поради изтичане срока на стария. Може ли да си завери документите при консул в страната където се намира и да израти пълномощно тук, за да се подадат документите му и да се получи готовия паспорт. Това, че го издирват основание ли е за отказ.
Според мен доколкото се запознах НЕ Е

Благодаря и успешна седмица
pvln73
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 20 Ное 2007, 19:52

На лицето му трябва паспорт най-малко за да може да се прибере в страната. Но за да не минавате през тези мъки с пълномощното, според мен е по-добре да се издаде пасаван.
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот pvln73 » 20 Ное 2007, 22:47

да, така е, но лицето не иска да се прибира в България - поне са сега. Там е устроен добре, работи, има жилище. Та може ли да се издаде паспорта без да си идва, като се има предвид изложеното от мен по-горе.
pvln73
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 20 Ное 2007, 23:41

Да
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Назад към Гражданство