начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

промени при пререгистрация на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промени при пререгистрация на ЕООД

Мнениеот ivanta » 20 Окт 2008, 13:30

Извършвам пререгистрация на ЕООД. Едновременно с това бих искала да извърша и промяна на името и допълване в предмета на дейност на дружеството. Мога ли да направя всичко това в рамки на процедурата по пререгистрация или
1. ще ми се наложи да пререгистрирам и след това да извърша промените
2. ще мога да пререгистрирам с извършване само на една промяна
Занимавам ви с този въпрос защото се натъкнах на различни мнения.
П.П. Как според вас промените ще се отразят върху таксите. Тук наистина се обърквам в изчисленията.
ivanta
Нов потребител

Re: промени при пререгистрация на ЕООД

Мнениеот amateur » 20 Окт 2008, 14:04

Възможно е да се извършат едновременно пререгистрация и и да се направят промени в обстоятелства, които подлежат на вписване /в случая наименование и допълване предмета на дейност/. Наскоро правих нещо подобно. Трябва да се пуснат заявленията за пререгистрацията - А4 и Г1 с данните на ЕООД-то преди промените (заедно с удостоверението за актуално и учредителния акт + евентуално ГФО), и едновременно с това да се пуснат заявленията за промяна на обстоятелствата (с решението на едноличния собственик за промените и актуалния /изменен/ учредителен акт). Ако едновременно с пререгистрацията ще пускате за обявяване и ГФО към заявлението за пререгистрацията трябва да приложите решение на еднол.собств. за одобряването на отчета.
Дано не съм забравил нещо... :roll: Успех!
amateur
Младши потребител

Мнениеот amateur » 20 Окт 2008, 14:10

Чевръст съм си :lol:
amateur
Младши потребител

Мнениеот ivanta » 20 Окт 2008, 14:22

Благодаря ви много. Отново да попитам как вписването на промените ще се отрази на таксите - мога ли да се възползвам от безплатната пререгистрация и да впиша всичко.
ivanta
Нов потребител

Мнениеот amateur » 20 Окт 2008, 14:33

Не. Безплатна ще е единствено пререгистрацията. Всичко останало - по тарифата.
amateur
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2008, 12:09

Аз пък имам един такъв казус с едно ЕТ, но то важи и за ООДЗ и АД .
Става въпрос за прояна на наименованието на адреса , като той фактически се запазва на същото място.Водило се е квартал , а сега е улица, иначе мястото си е същото, номера , етажа.
Има ли някой опит дали ще го водят промяна в подлежащо за вписване обстоятелство.
То не стига това, ами собственик на друго ЕТ си е сменил личния адрес, но не желае да променя фирмения, щото не му се дават пари. :roll: Ама там пък го е продал и връзка няма никаква.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2008, 15:35

Всъщност колеги, допуска ли Търговския регистър да има разлика между адреса на управление и постоянния адрес на лицето?
Пред БОС отказваше регистрация. :roll: Взема да се пробвам, нали е без пари пререгистрацията.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2008, 15:49

Благодаря колега! И при мен случая е такъв, опитах се да обясня , че не е много удачно,ама нали знаете хората ....дават-пари не дават. Ще ги пусна така, предупредила съм. Стана ми чисто теоретично интересно, защото от една страна в ТЗ няма такова изискване, но от друга , ЕТ-то не е отделна личност от ФЛ.
Ама друг път ще пиша, сега ме шашнаха с още въпроси , ама вещноправни. Ще мисля за тях :roll: .
sunrise
Активен потребител

Назад към Търговско право