начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

срок за ликвидация на оод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срок за ликвидация на оод

Мнениеот izabela75 » 26 Ное 2008, 17:39

Моля ви за съдействие, кой член на ТЗ (или друг закон) определя минимален срок за ликвидация на оод. Всичко което аз виждам е че Общото събрание определя срока на ликвидация. По-възрастна от мен колежка твърди, че минималния срок е 6 месеца и не можем да направим разпределение без да е изтекъл. Това съм го правила и аз преди, но тогава съдът определи срок за ликвидацията и ликвидатор. Сега такава процедура няма, нали? Ликвидатор е управителя (според др. д-р).Или греша. Сега не се обнародва в ДВ, а се отправя покана до "известните" кредитори, която се публикува в ТР. Ако не са ти известни, какво? Предварително благодаря.
Аватар
izabela75
Младши потребител

Re: срок за ликвидация на оод

Мнениеот ianeva » 26 Ное 2008, 17:49

Относно сроковете и разпределянето на имуществото - чл. 272, ал. 1 ТЗ.
Аватар
ianeva
Потребител

Re: срок за ликвидация на оод

Мнениеот izabela75 » 26 Ное 2008, 19:29

Да, въпросът ми беше ламерски :oops: :oops: Срокът се определя от ОС, но преди да минат 6 месеца не могат да разпределят имущество. Благодаря! :) :)
Аватар
izabela75
Младши потребител

Назад към Търговско право