начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запис на заповед

Мнениеот valeriii » 23 Юли 2009, 15:57

Здравейте,
интересува ме дали знаете практиката на съдилищата по следното:запис на заповед,без протест,не е предявен в срока от два работни дни след падежа-може ли да се иска заповед за изпълнение и изпълнителен лист.Ако да,но последва възражение отдлъжникасрещу заповедта,какво става с изпълнителния лист.
valeriii
Младши потребител

Re: запис на заповед

Мнениеот riyva_evro » 23 Юли 2009, 16:54

Ех, колега! Как какво? Ами започва днижение от едник кабинет в друг, от едно бюро на друго. И още нещо - въпрос на прецизност на правните актове. Това означава как са изготвени. Правната обосновка каква им е. И още нещо - зависи от правната подготовка на съдебните кадри. От това какво са научили и какъв практически опит имат. Така мисля аз.
riyva_evro
Потребител

Назад към Търговско право