начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

съкращаване на щата

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращаване на щата

Мнениеот todor71 » 15 Окт 2009, 15:16

Здравейте,
Предстои ми да правя съкращаване на щата , но не съм сигурен как да докажа при равна квалификация на определени лица, че единия се справя по-добре с работата от другия за да нямам проблеми при бъдещ съдебен процес от страна на съкратените служители.Нямам опит и не знам как най-точно да се формулира съкращаването на едни лица за сметка на други, как да го докажа документално при бъдещи спорове, че едното лице върши по-добре работата си от другото лице.Благодаря Ви предварително!
todor71
Нов потребител

Re: съкращаване на щата

Мнениеот DEKAH » 15 Окт 2009, 15:23

А Вие колега ли сте?!

По написаното от Вас оставам с убеждение, че сте служител в отдел ТРЗ или счетоводител. АКо имате притеснения, относно юридическата страна на нещата, е редно да се обърнете към юриста във фирмата. Това е негово задължение.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот todor71 » 15 Окт 2009, 15:40

АЙДЕ ЗАПОЧНАХМЕ С ГОЛЯМОТО САМОЧУВСТИЕ, АКО ИСКА НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ ДА ГО НАПРАВИ, АКО НЕ ДА СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ!
todor71
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 15 Окт 2009, 19:30

КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ОТГОВОРА МИ ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАВЪРШИШ ПРАВО И ДА СИ ОТГОВОРИШ САМ НА ВЪПРОСА. ПИТАЙ В САЙТА НА ОДИТ.ИНФО. ТАМ КОЛЕГИТЕ ТИ СА ЗАПОЗНАТИ ДОСТА ДОБРЕ.

И НЕ ПИШИ С ГОЛЕМИ БУКВИ. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА ВИКАНЕ.

С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАМ СЪКРАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ ВАШЕТО ДРУЖЕСТВО.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот todor71 » 16 Окт 2009, 15:00

ДЕКАН ЛИ СИ МЕКАН ЛИ СИ ДАЛЕЧ СИ ОТ КЛАСАТА НА ЕДИН ДОБЪР ЮРИСТ ИЛИ СЧЕТОВОДИТЕЛ.АЗ СЪМ ЮРИСТ И СЪМ БИЛ СПЕЦИАЛИСТ В ДРУГА ОБЛАСТ И ПО ПРИНЦИП СЕ ДОСЕЩАМ КАК ДА ГО НАПРАВЯ СЪКРАЩЕНИЕТО, НО ВСЕ ПАК ИСКАХ ПО ОПИТНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ.
ВСЯКА ПРОФЕСИЯ СИ ИМА СВОИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И ВООБЩЕ НЕ ОМАЛОМАЖВАЙ ТРУДА НА ИКОНОМИСТИТЕ, ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО ТЕ МОГАТ ТИ НЕ СИ И СЪНУВАЛ!!!
НО ЯВНО ТИ СИ ДРЕБНА ДУШИЧКА , КОМПЛЕКСАРЧЕ...
todor71
Нов потребител

Мнениеот SashkoS » 16 Окт 2009, 16:25

Мерси, мерси...
Ще питам Декан какво сънува, че да направя нещо, което той не е сънувал.

В духа на темата, ще препоръчам и консултация с икономист - счетоводител ТРЗ, защото те имат практически опит и отношения с ИТ - другият орган, който може да ви създаде проблеми.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право