Здравейте,след много усилия и лутане не зная какво да направя!Надявам се да ми помогнете с разрешаване на казуса ми!
Живея в къща в едно село близо до Нова Загора.Комшията ми гледа животни непосредствено до оградата ,която ни дели и е построил и построика,а къщата в която живея е срещу гледаните животни на по-малко от 3 метра и е ужасна миризма и смрад.Пускал сам жалби до община Нова Загора през 2008,2009.Идваха от общината,съставиха акт номер 8 и трябваше животните да ги преместят,но все още не е направено това и няма съставено наказателно дело.Вчера ходих при кмета и той ме изгони,оказа се че е приятел със съседите.Преди 3 месеца полицаят на селото ме извика заедно със съпругата ми,оказа се че са пуснали жалба че сме заплашвали съседите,а в същност ние изобщо не говорим с тях от години.Сега не зная какво да направя и кам коя институция да се обарна в безизходица сам.Надявам се да ми помогнете със съвет и да ми кажете как да постапя! Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се справя с проблема?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да се справя с проблема?
stoianof написа:след много усилия и лутане не зная какво да направя!Надявам се да ми помогнете с разрешаване на казуса ми!
Масивна ограда с височина 2.20 м по имотната граница.Изцяло във вашия имот, за да е без съгласие на съседа.
Става с пари, Искане до Кмета за Разрешение за строеж с приложена скица на имота и конструктивно становище (от инженер - конструктор), протокол за строителна линия за ограда.
Другия вариант, за който се сещам, може да ви доведе до едни институции със съмнителен във времето изход и затова не го препоръчвам
- anserk
- Активен потребител
но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.Даже и да построя ограда тя миризмата и смрадтта няма да изчезне!Как да стане това,по какъв начин законно
- stoianof
- Нов потребител
stoianof написа:но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.Даже и да построя ограда тя миризмата и смрадтта няма да изчезне!Как да стане това,по какъв начин законно
Като се заведе дело, за което несъмнено ще ви е нужен адвокат...
- blind_guardian
- Потребител
stoianof написа:но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.
Ами хайде, ДЕЙСТВАЙТЕ и ги преместете, но с помощта на АДВОКАТ (може и по наказателни дела)
Но преди това наплюнчете калема: колко за ограда и колко за дела и евентуално за медицински разходи
- anserk
- Активен потребител
anserk Идеята за оградата не е добра blind_guardian е прав! миризмите са страшни, а и количеството мухи през лятото. Имам непосредствен личен опит. Тук един съсед развива бизнес "Оф роуд" и гледа коне - далеч по благородни от свинете. Въпреки че двора ми е голям и конете са на около 40-45 м от мен никак не е гот, но няма как селкостопанските постройки в селата са разрешени, освен ако строежа на съседа на blind_guardian не е незаконно построен. Там някъде е заровено кучето, както обичаш да се изразяваш ти anserk .
Има и една друга линия по която blind_guardian или неговия процесуален защитник може да тръгне че никой не може да ползва имота си във вреда на съседа си и да тръгне да доказва застрашаване от епидемии, хигиенни нарушения и пр. В смисъл да накара съседа си да гледа животните си по начин да не му вреди, ама вредите много трудно се доказват, особено в такива съдебни производства.
Има и една друга линия по която blind_guardian или неговия процесуален защитник може да тръгне че никой не може да ползва имота си във вреда на съседа си и да тръгне да доказва застрашаване от епидемии, хигиенни нарушения и пр. В смисъл да накара съседа си да гледа животните си по начин да не му вреди, ама вредите много трудно се доказват, особено в такива съдебни производства.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Благодаря на всички за съветите пожелавам ви здраве и далголетие!
- stoianof
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|