начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Наематели отказват да освободят жилище

Казуси за недвижими имоти

Re: Наематели отказват да освободят жилище

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 14:08

A.Pato написа:Законът не се интересува от зимен и летен период :)
Моят съвет е да се възползвате от предложението на колегата по-горе. Такъв шанс рядко се предоставя, а сами няма да можете да се справите с воденето на дело.
ти нещо си се объркал :D я да има сключен договор за срок и наемодателя да реши в зимният период да ме изхвърли от жилището и аз съм с с бебе да видим как ще стане
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 03 Сеп 2010, 14:44

toni_sf написа:
A.Pato написа:Законът не се интересува от зимен и летен период :)
Моят съвет е да се възползвате от предложението на колегата по-горе. Такъв шанс рядко се предоставя, а сами няма да можете да се справите с воденето на дело.
ти нещо си се объркал :D я да има сключен договор за срок и наемодателя да реши в зимният период да ме изхвърли от жилището и аз съм с с бебе да видим как ще стане

Ай да видим пък как няма да стане ако ти е изтекъл срокът :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 18:01

:D е нали като ми е изтекъл договора съм се самонастанил :D пък ако ми е взел първият наем след изтичане на договора :D да не черпиш ти бира
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 04 Сеп 2010, 07:27

toni_sf написа::D е нали като ми е изтекъл договора съм се самонастанил :D пък ако ми е взел първият наем след изтичане на договора :D да не черпиш ти бира

:D - голям разбирач стана ... като ти взема първия наем след изтичане на договора и какво? Вземам го и ти казвам че имаш 1 месец да напуснеш ... ;)
Пък ако ще това да се пада на 31.12, температурата да е -60 градуса, да си с двумесечни близнаци, болна майка, баща инвалид и т.н. ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 08:08

до-inspectora и смяташ ли че ще стане хоп на секундата :D а не мислиш ли че може да се получи да живея докато аз пожелания и наем няма да получиш :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 12:09

toni_sf написа:до-inspectora и смяташ ли че ще стане хоп на секундата :D а не мислиш ли че може да се получи да живея докато аз пожелания и наем няма да получиш :wink:

Не мисля ;) ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Сеп 2010, 13:24

:wink: само по закона ли съдиш това е в кръга на шегата де :D незнам дали знаеш още колко правни норми има в живота :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 14:12

toni_sf написа:незнам дали знаеш още колко правни норми има в живота :wink:

Явно ти не ги знаеш тези норми от живота ;) ... Да не мислиш, че ще те чакам да те осъдя, за да ми освободиш имота ;)
Разбивам вратата, влизам с пушката и да те видя /даже може и да те погръмна малко ако се правиш ербап/ ;) - да те видим дали ще идеш в полицията и какво ще кажеш ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Сеп 2010, 14:26

до-inspectora :D а ти знаеш ли отвътре какво ще те посрещне :wink: ,че може с тая двуцевка да се чудиш на къде да избягаш :D и дано е на по високо та сам да си скочиш :D и си решавам проблема :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 15:26

toni_sf написа:до-inspectora :D а ти знаеш ли отвътре какво ще те посрещне :wink: ,че може с тая двуцевка да се чудиш на къде да избягаш :D и дано е на по високо та сам да си скочиш :D и си решавам проблема :wink:

:)
Еми въпросът явно ще е който изпревари :) /не бъди сигурен, че ще си ти ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Сеп 2010, 15:42

до-inspectora така е , на мен ми стига да се забавиш 10 сек :D защото с един шут не се влиза :D а пък ще бъде още по добре ако се опиташ с пушката за разбиеш бравата ,тогава няма смисъл да си хадя мунициите :D скъпички са дявол да го вземе :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 15:51

toni_sf написа:...на мен ми стига да се забавиш 10 сек...

Не можеш и да си и представиш колко бързо, безшумно и изненадващо за "наемателя" ще вляза - няма да разбере от къде съм се взел ;)
.... както вече казах:
inspectora написа:Явно ти не ги знаеш тези норми от живота ;)

Това, че съм юрист, не означава, че освен книги и закони, нищо друго не ми е ясно и от нищо друго не разбирам и не мога ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот daliq » 10 Сеп 2010, 12:11

"Нямаме писмен договор с тях" - напълно достатъчно да ги изхвърлите , без да имат каквито и да е претенции към вас .
Абсолютно съм съгласна и майстора от банята ли трябва да осъдя за да си тръгне.
Дори не се занимавайте лично , по добре платете на хора да ги махнат от законното ви владение , та те може без ваше знание да са се нанесли там , или да е трябвало отдавна да си тръгнат по устна договорка , нищо не могат да докажат. Казвате , че при опит да влезете в имота , тези хора които не познавате са били там и оказват съпротива .
daliq
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 13:03

daliq написа:"Нямаме писмен договор с тях" - напълно достатъчно да ги изхвърлите , без да имат каквито и да е претенции към вас .
Абсолютно съм съгласна и майстора от банята ли трябва да осъдя за да си тръгне.
Дори не се занимавайте лично , по добре платете на хора да ги махнат от законното ви владение , та те може без ваше знание да са се нанесли там , или да е трябвало отдавна да си тръгнат по устна договорка , нищо не могат да докажат. Казвате , че при опит да влезете в имота , тези хора които не познавате са били там и оказват съпротива .

Тук има един казус купува се имот с наематели които имат може би договор с този които е продал апартамента те са добросъвестни платци на наема и не са знаели че апартамента е продаден ,с устна уговорка не става а съвета на адвоката не искам да го коментирам за спирането на тока :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Pause » 10 Сеп 2010, 15:56

Съвета ,на адвоката сякаш си измихме ръцете с него.Има една приказка ако ви прецакат не разчитайте на закона или адвоката.Все пак ЗЗД изрично е уредил как да се сключи договора за наем ,като се сключва договор за наем все пак е добре да се вземе авансово плащане поне за шест месеца за наем или помалко ,понеже както видяхме партидата от новия собственик на имота за ток и вода стои на негово име и той е задължен да плаща официално.То ако бяха добросъвестни нямаше да го сключат устно договорът за наем и щяха да си плащат наема своевременно.Има и хитринки ама те се правят ,още при сключването на договора.
:D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 16:05

до-Pause е тук е друго купих апартамент с наематели и ги помолих устно да напустнат а те не искат :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Pause » 10 Сеп 2010, 16:14

До toni_sf виж. Чл. 238 ЗЗД с един месец предизвестие :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 16:34

:D няма да го гледам сега ,че имам работа но това важи ли устно
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Pause » 10 Сеп 2010, 16:43

Важи ,но е добре поканата да бъде писмена виж предният пост на деян герчев.С оглед доказването е добре да бъде с нотариална покана.Дразни ме че разглеждаш повече фактическата страна,а за правната я оставяш на отговарящите. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 17:52

до-Pause да действително аз разглеждам проблема от съвсем друга страна да правото си е право закона си е закон :D то и затова е така двама адвокати се бият в съда за истината по закона :wink:
toni_sf
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси