начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:24

Какво е мнението ви за обявените курсове на Института за следдипломна квалификация при УНСС.
Има ли някой, който да се е записал?
?

Re: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 09:25

Само ще ти вземат парите(то и това им е целта на тия курсове), а в замяна няма да ти дадат нищо! Похарчи си свободния финансов ресурс някъде другаде!
12345

Re: 12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:30

Това, което сте написали е просто едно твърдение, неподкрепено с някаква аргументация. Защо мислите така, а и не е ли удачно да си похарчиш парите, за да повишиш правната си квалификация.
?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 09:35

А защо считаш, че в ИСК към УНСС ще получиш качествено обучение?
Приятелю-там скъм слушал лекции(по право), държал съм просто смешни изпити знам кои са лекторите и как "гледат през пръсти" на работата си-можеш да приемеш по-горните ми думи не само като мнение, което не е подкрепено от личен опит и доказателства.
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:36

Искаш да кажеш, че си завършил ЮФ на УНСС?
?

Re: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот 444 » 20 Окт 2003, 10:23

А има ли някой представа относно финаносвата част? Как се заплаща, колко се заплаща?
444

Мнениеот Ива » 20 Окт 2003, 10:30

Защо не назовеш някое конкретно име, а не само да оплюваш ИСК при УНСС. Не може всички да не си гледат работата. Да не би проблемът да е бил в теб?
Ива

Re: 444

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 10:31

Цената е около 200 лева.
?

Re: Ива и ?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 10:37

Добре-щом толкова искате-запишете се на въпросните курсове, но като свършат ще е интересно да споделите после впечатленията си. Успехи и ползотворно обучение!!!!
Но беше доста тъпо да искате мнения и впечатления, а пък после да нападате хората, които са си направили труда да пишат по това, което ви интересува.
12345

Мнениеот Gero » 20 Окт 2003, 11:10

Тази допълнителна квалификация не е само за юристи, даже е по скоро за икономисти или хора завършили други специалности, които искат да подобрят правната си подготовка в определена област.
И едва ли така се взимат изпитите там, както каза 12345. Сестра ми нали учеше там и много добре знам за какво става дума. Нека някой се яви на изпит при Филчев например, пък да видим колко е лесно. И защо много от хората учат по вещно право за държавните изпити по учебника на Боянов /ректор на УНСС/ като толкова слабо се преподавало. Хайде да не почваме темата пак с тези университети. Завършил съм СУ и знам какви хора имах в курса. Сега като ги гледам са с по 6-7 г. практика и нищо не става от тях. Навсякъде има такива елементи-както студенти, така и преподаватели.
Я кажете нещо за Стойнов.............патили сме си и ние от такива:-)
Gero

az se zapisah

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:24

записас се в курса "Право на интелектуалната собственост". За съжаление голяма е вероятността да пропадне, защото има само 3-4 записали се, а има изисквания за минимална бройка. Много жалко. Колебая се, ако моят курс се провали, дали да не се запиша в "Частно-правни науки".
la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:24

Извинявай, 12345, ако въпросът ми дали си завършил ЮФ на УНСС ти се е сторил нападателен. Просто попитах, тъй като твърдиш, че си държал изпити в ИСК на УНСС, а там доколкото знам изпитва Божана Неделчева по Право на интелектуалната собственост. Именно за това и зададох този въпрос.
?

Re: la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:26

Колко е точната цена и удължен ли е срокът, тъй като първоначално беше обявен до 17.10.2003 г.
?

Мнениеот Митко » 20 Окт 2003, 13:26

Така си е!
Митко

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:28

за всеки курс е различно. "Право на интелектуалната собственост" е 183 лв. "Частно-правни науки" е 272 лв... Но мисля, че това е и най-скъпият курс. Другите са в рамките на 200лв. Срокът е до края на месеца. Ти на накво смяташ да се запишеш?
la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:31

Мисля си, че макар да няма в момента никакво практическо приложение курса по Право на европейския съюз най-добре ще обогати правнатра ми биография. Какво е твоето мнение?
?

:)))))

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:43

ако желанието ти за развитие е насочено в тази посока, разбира се, че ще е много полезно. дано поне ти имаш късмета и твоят курс да не е застрашен от провал, както моя...много ми е притеснено. с такова нетърпение чаках началото на курсовете...
la

Re: ?

Мнениеот Blagorodna » 20 Окт 2003, 13:47

Уважаеми колега,
прегледах учебния план по Право на Европейския Съюз и не смятам, че дава добра представа, за съдържанието на обучението. Аз съм изкарала такава квалификация, но към Европейския институт по публична администрация - Люксембург и смятям, че така структурирано обучението, ще Ви даде само общи представи. Запишете се в някой курс по Вашата конкретна специалност, където ще се запознаете със съответните директиви, регламенти, съвместни решения и т.н. в съответната област. Те ще Ви бъдат от полза. А това какви са европейските интитуции и начина им на функциониране можете да научите и от интернет страницата на ЕС. Освен това не е посочен кой ще е водещият лектор. В нашата страна добри специалисти в тази област са Юлия Захариева , Орлин Борисов и Терзиева, ако те са водещите лектори, тогава добре.
Blagorodna

Re: Blagorodna

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:50

Благодаря за добронамерения съвет.
Що се отнася до специалистите в ПЕС, Жасмин Попова също е сред тях., а и Божана Неделчева има спезиализации в чужбина на тази тема
?

Re: :)))))

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:52

До края на месеца има много време, така че може и да се сформират групи. Впрочем какъв е техния брой?
?

Следваща

Назад към Общи дискусии