начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2012, 12:02

...за да може да крои пъклените си планове по картинка

През късния палеозой работех в т.н. ГИДТК при МССУ - бащата и майката на днешната ДНСК. Непосредствен началник ми беше един инж. Руси Александров. Във връзка с мой оплаквания, че непрекъснато четем и разработваме преписки с несъстоятелни жалби, той повелително казваше "Няма да се оплакваш! Тези жальбички льяб дават! Иначе кой ще ти плаща толкова пари да се занимаваш с тия глупости? А?!"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 12:12

julyanvonemona написа:
...жальбички...

То принципно, всеки жалбар, дошъл при мене, заминава по вектора с отправна точка - десния ми крак, и посока - най близкия изход от сградата (врата, прозорец).
Но, при положение, не няма такъв проект, по който да неможе да се конституира жалба, а заинтересованост на Пенчо винаги може да се докаже, да живей междусъседските вземания - давания и баш меракът :)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 12:30

Вие двамата не познавате ли други средства за комуникация? И на двамата циганката ви умря още на втора страница, и като че ли не остана жива душа наоколо, която да не е разбрала колко сте по- и най.
goblin
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Фев 2012, 12:32

goblin написа:... по- и най.

То имаше такова предаване за "детската градина", ясно де, ясно :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2012, 13:19

goblin , к'во да те праим като наистина сме си и "по" и "най"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 13:38

Нали това казвам? Всички разбраха - починете си малко.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2012, 13:47

Туй за почивката е хубаво, ама нали знаеш скука - все с нещо требе да закачим по нещо!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот gremlin » 23 Фев 2012, 07:58

Тъй като безкрайно много ми помогнахте да се ориентирам в заплетената ситуация, ще докладвам накратко как се развиват нещата. В общи линии адвокатът смята, че сделката е осъществима. Това ще реши и проблема на съседите, защото новият собственик няма да владее "чупката" и съседът може да се споразумее с него. Това, което главният архитект нарича "неуредени сметки" е пречка само за застрояването, но тя е отстранима. Цялата работа ще излезе, че купувачите са нямали парите към датата на окончателния договор, а нотариусът е погледнал формално на представеното му известие от главния архитект. Или пък, им е извършила услуга - видях, че в този форум, в една стара тема тя е описана в не много добра светлина. Ние цяла седмица преди датата за изповядване на сделката преговаряхме с купувачите за анекс за удължаване на срока, защото чакали парите, но извежднъж те казаха, че са ги получили и на самата дата ни изненадаха. Лошото е, че човек не може да се съвземе бързо, когато го обвиняват и ние наистина мислехме, че имаме такива сметки. Цял месец проучвахме, консултирахме си, с няколко други нотариуси, адвокати, архитекти геодезисти. Затова понякога задавах един и същи въпрос тук и ви досаждах. Нали знаете: "като ти кажат, че сестра ти...върви доказвай, че нямаш сестра."
Иначе, казусът е многопластов и има много посоки на развитие - разправии с купувачите, със съседите, с общината, с АГКК. Ще пиша какво е станало, но след време. Сега приоритетите ми се разместиха и ще си имам повече работа с доктори. Ще оставим адвокатът да довърши успешно нещата.
gremlin
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Фев 2012, 18:40

gremlin, все пак можеше до този момент, вместо тези фотоси да бъдат публикувани копие от нотариалния акт, като закриете имена и важни данни, както и копие от комбинирана скица за която говорите. Тогава щеше на всички да им просветне дали въпроса опира до §8 ПР на ЗУТ или до допустими неточности при изготвяне на КК
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Фев 2012, 19:26

julyanvonemona написа:gremlin, все пак можеше до този момент, вместо тези фотоси да бъдат публикувани копие от нотариалния акт, като закриете имена и важни данни, както и копие от комбинирана скица за която говорите. Тогава щеше на всички да им просветне дали въпроса опира до §8 ПР на ЗУТ или до допустими неточности при изготвяне на КК

Не това е идеята на този форум, julyanvonemona. Не бива да се прекалява.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Фев 2012, 20:46

Melly съзнавам, че може да се стигне до изявяване на специализирани знания, които имат съществена стойност и представляват стока, но все пак и това специализирано знание се излъчва от произволен участник в беседата при неговата съзнателна и активна воля. От друга страна, този който иска да узнае бъдещето си, също има свободната воля да избере дали да се осланя на наученото от тук или да потърси специалист, както и процесуален защитник. Аз искренно съм разколебан в разсъжденията си кое в този аспект е правилното поведение!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Фев 2012, 20:51

julyanvonemona написа:Melly съзнавам, че може да се стигне до изявяване на специализирани знания, които имат съществена стойност и представляват стока, но все пак и това специализирано знание се излъчва от произволен участник в беседата при неговата съзнателна и активна воля. От друга страна, този който иска да узнае бъдещето си, също има свободната воля да избере дали да се осланя на наученото от тук или да потърси специалист, както и процесуален защитник. Аз искренно съм разколебан в разсъжденията си кое в този аспект е правилното поведение!

Аз съм на мнението, че не следва да се решават сериозни въпроси чрез беседи тук във форума. Трябва да се търсят насоки, съвети, но не и категорично мнение. Без реална среща със специалист всеки би могъл да бъде подведен и да не получи точна информация ,julianvonemona
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Фев 2012, 20:59

nk7702n в отговора си съм отчел и това което Вие казвате! Затова развих тезата за свободната воля.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Фев 2012, 21:47

nk7702n написа: ... че не следва да се решават сериозни въпроси чрез беседи тук във форума. Трябва да се търсят насоки, съвети, но не и категорично мнение. Без реална среща със специалист всеки би могъл да бъде подведен и да не получи точна информация ,julianvonemona

Въпреки, че темата се разви по каноните на диалектическия материализъм, мисля, че имахме полза от отделеното в нея време, а и емоции. Специално за мен доста неща се избистриха.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Фев 2012, 22:11

Аз също смятам, че никоя тема не е излишна, доколкото се запазва добрият тон на общуване. Всеки има знания в различна насока и ако умеем да разговаряме и да слушаме добре, винаги ще можем да се обогатим по някакъв начин и да ни се избистрят много неща. :P
П.П. Все пак, готови решения на казуси, независимо дали в областта та устройственото планиране или юридически такива, не можем да предложим. За всяко нещо си има подходящо време, място и средства.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Фев 2012, 09:38

Въпреки, че темата се разви по каноните на диалектическия материализъм

emilgrigorov
Вие като че ли имате нещо против диалектическия материализъм?!...... Искам да знам какво по точно - срещу диалектиката, срещу материализма или срещу диалектиката в материалния субстрат на информацията съдържаща се в кадастралните карти.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 29 Фев 2012, 17:58

julyanvonemona написа:Вие като че ли имате нещо против диалектическия материализъм?!...... Искам да знам какво по точно - срещу диалектиката, срещу материализма или срещу диалектиката в материалния субстрат на информацията съдържаща се в кадастралните карти.

Hi :D :lol: :P
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Фев 2012, 18:25

Hi-hi! :!: виж ти кой дошъл?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация