начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

местност Ъгъла Бургас

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

местност Ъгъла Бургас

Мнениеот hm123 » 12 Окт 2012, 14:10

Здравейте,
Пиша тук като любопитен гражданин. Преди няколко седмици беше приет ПУП на бургаската местност Ъгъла. Според ПУП по-голямата част от територията е устройствена зона за курортни дейности. Доколкото разбирам от често цитираната тук наредба номер 7 ще могат да бъдат изграждане и обикновени жилищни сгради. Интересно ми е каква може да е целта на общината територията да бъде определена за курортна дейсност. Вероятно ли е да е направено заради желанието за по-ниско строителство и по-голям процент зелени площи.

Чл. 28. (1) (Изм., ДВ, бр. 51 от 2005 г. - в сила от 21.6.2005 г.) В границите на курортите, курортните територии в населени места, курортните комплекси и ваканционните селища с изключение на морските плажове се отреждат терени и се урегулират имоти, в които могат да се изграждат:
1. (доп., ДВ, бр. 51 от 2005 г. - в сила от 21.06.2005 г.) курортни обекти за настаняване и подслон - хотели, пансиони, почивни домове, вили, санаториуми, къмпинги, бунгала и др.п.;
2. жилищни сгради за постоянно обитаване, в т.ч. за настаняване на курортисти;
hm123
Нов потребител

Re: местност Ъгъла Бургас

Мнениеот g_tsvetanov » 17 Окт 2012, 19:08

Замисълът на Община Бургас е във връзка с ОУП (общ устройствен план) на гр.Бургас или ОУП за цялата Община Бургас ( в зависимост от това дали тази местност попада в чертите на града или извън него), където са отредени зоните за застрояване - жилищни, промишлени, курортни, смесени ..... или такива без застрояване - земеделски, горски и др.
Конкретния ПУП се подчинява на предвижданията на този от по-висока степен (ОУП).
Към всичко това следва да се имат предвид и ограниченията за строителство по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ( ако тази местност попада в ограничителните зони А и Б от закона ).
Така че, въпросният ПУП не е приумица на някой общински чиновник, който измисля някакви показатели, и би следвало да е процедиран и съобразен с ОУП.
g_tsvetanov
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2012, 19:37

Не е изключено да се окажете генерално не прав. До колкото знам за гр. Бургас все още няма влязъл в сила ОУП
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот g_tsvetanov » 18 Окт 2012, 10:29

"Здравейте,
Пиша тук като любопитен гражданин."

Аз говорех за нещата по принцип , а не за това кое е влязло в сила и кое не е.
g_tsvetanov
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Окт 2012, 10:35

g_tsvetanov написа:Аз говорех за нещата по принцип , а не за това кое е влязло в сила и кое не е.

Аз също говоря по принцип, в смисъл че след като няма влязъл в сила ОУП всичко може да се окаже и приумица на някой общинарски или по- висш чиновник! Не че мастит общинарски чиновник, като облече щенията си в подходяща форма, не е в състояние да повлияе и върху предвижданията в ОУП, но привидно изглежда че с ОУП всичко е уж балансирано.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация