начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

pomosht za uchredqvane na organizaciq

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pomosht za uchredqvane na organizaciq

Мнениеот Niki-pld » 03 Яну 2005, 03:12

Molq nqkoj da mi dade syvet za tova kak se uchredqva organizaciq s nestopanska cel.
Niki-pld

Re: pomosht za uchredqvane na organizaciq

Мнениеот protekta » 03 Яну 2005, 03:17

Какво по-точно Ви интересува - как се учредява или какви документи трябва да изготвите ?
protekta
Потребител

Мнениеот Niki-pld » 03 Яну 2005, 03:34

Всичко - какви документи, къде, как? Ако има в интернет някакъв шабло, ще е най-добре.
Niki-pld

Мнениеот protekta » 03 Яну 2005, 03:57

Ако става въпрос за сдружение с нестопанска цел, ще трябва да изготвите устав, евентуално - списък на учредителите /ако са много/, учредителен протокол, образец от подписа на избрания представляващ, евентуално - първия протокол на управителния съвет, заявление до съда.
Трябва много добре да уточните целите, средствата за постигането им и т.н. Ако имате учредители - юридически лица, са необходими решения на управителните им органи за това учредяване /съответно, в зависимост от разпоредбите в уставите им/.
Важно е определянето за общественополезна дейност. Може, разбира се, да е и в частна полза. Ако е първият вариант - да сте наясно какви стъпки ще трябва да направите след съдебната регистрация.
Ако сте колега, четете си закона. Не е толкова сложно, ще се справите. Аз лично не обичам да работя с шаблони. Тези, на които съм попадала в интернет, не ми допадат.
Ако не сте юрист, по-добре се обърнете към такъв, за да сте сигурен, че нещата ще бъдат направени по правилния начин.
Успех!
А иначе във форума преди време имаше някакъв образец на устав... Потърсете, ако непременно искате шаблон.
protekta
Потребител

Мнениеот Niki-pld » 03 Яну 2005, 04:06

Там е проблема, че не съм юрист и ми е трудно да направя подобно нещо. Значи трябва да се допитам до юрист ? А като пари нещо да ме ориентирате? Къде мога да намеря този шаблон ?
Niki-pld

Мнениеот protekta » 03 Яну 2005, 04:19

В момента ми е трудно да отговоря. Пусни на търсачката "сдружение с нестопанска цел" или "ЗЮЛНЦ" /това е законът, който урежда тази материя/.
А по отношение на парите... Таксите са си еднакви /държавна такса, резервация на име, нотариална такса за заверка на подписа/, но хонорарът всеки колега сам си го определя /в зависимост от обема на работата/.
protekta
Потребител

Мнениеот protekta » 03 Яну 2005, 04:22

Ако имате още въпроси, и утре е ден. За мене е време за почивка. Лека нощ !
protekta
Потребител

Мнениеот Niki-pld » 03 Яну 2005, 04:45

Намерих един закон за орг. с нест. цел от 2001. Това ли е последния или има и някакви поправки? Чакам отговора утре. Лека нощ :)
Niki-pld

Мнениеот tvalchev » 04 Яну 2005, 00:08

Az moga da ti posocha , naprimer stranicata na BSZP
т.е. БСЗП.
Там са публикувани устройствените и работните им актове - Устав, Правилници , стратегия...
И, ето Ви шаблон.
А, последният закон е този, от 2001.
Обърни внимание на вариантите:
- фондация
- сдружение

и двете могат да бъдат :
- с дейност от частна полза
- с такава в обща полза

има разлика в режима им.
Описано е добре в закона (ЗЮЛНЦ)
Но, най-добре наистина се обърнете към колега.
Успех!
tvalchev
Младши потребител

Мнениеот Niki-pld » 04 Яну 2005, 01:55

Еми tvalchev, посочи ми страницата де! Мерси
Niki-pld

Назад към Общи дискусии