начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

POMOSHT!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

POMOSHT!

Мнениеот Antoaneta Atanasova » 15 Фев 2005, 13:07

Здравейте, имам нужда от помощ, казусът е много сложен и единственото доказателство най- вероятно ще се окаже едно пълномощно, за което още не знам дали съществува действително. Въпросът ми към вас, тъй като нямам юридическо образование е следния: трябва ли многократното пълномощно да е нотариално заверено? И какъв е срока на действие на еднократното?
Antoaneta Atanasova

Re: POMOSHT!

Мнениеот evgo » 15 Фев 2005, 13:33

Хем казусът е сложен, а нищо не казвате по него. По отношение на пълномощните следва да знаете, че най-общо могат да бъдат:
1.С оглед на действията:
- изрично пълномощно - за извършване на точно определено действие
- общо /т.нар. генерално пълномощно/ - за извършване на множество действия
2.С оглед на представителството пред институции:
- за извършване на съдопроизводствени действия, които не подлежат на нот.заверка.
- за извършване на действия пред определен или неопределен кръг лица, задължителено които следва да бъдат нот.заверени.
3.С оглед на срочност:
- с определен срок на валидност, посочен в самото пълномощно
- с неопределен срок - счита се, че щом срок на действие не е посочен, пълномощното е безсрочно /някои институции с вътрешни правила могат да определят срок на валидност.
Сега следва сама да си отговорите на въпроса.
evgo

Мнениеот галина » 15 Фев 2005, 13:58

Ами кажете нещо повече! За какво пълномощно става въпрос и за пред кого.Все пак ние не сме гадатели или врачки
галина

Мнениеот Антоанета Атанасова » 15 Фев 2005, 14:09

Ами всъщност и аз не съм наясно добре :-(
Става въпрос за документална измама, при която стока, която е трябвало да бъде получена от мен лично е предадена на друг човек и сега се оказва, че дължа пари и т.н.
Най- вероятно този друг човек си е направил фалшиво пълномощно от мое име и за съжаление това би било единственото доказателство в моя полза.
Антоанета Атанасова

Мнениеот галина » 15 Фев 2005, 18:05

Или вие нищо не знаете, или някой се опитва да ви рекетира.Нищо не може да се разбере от тези ваши редове.Все пак, явно въпросът е деликатен и сложен,затова СЕ ОБЪРНЕТЕ ЗА СЪВЕТ КЪМ АДВОКАТ, а не търсете само и единствено във форума разрешение на това. Дори и да има някакво решение,вие сама няма да може да се оправите,така че потърсете помощ. Може и да ми пишете на имейла.
галина

Мнениеот Kemi » 25 Фев 2005, 23:27

Ami za takiva dokumentalni izmami pri firmi pi6e6e i vuv vestnika.Kopie ot li4na karta ,smeniat snimkata i otivat pri notarius kato pravi generalno pulnomo6tno na drug 4ovek.Kazvat,4e li4nata karta e iziskvana niakude drugade i za tova ne mogat da ja donesat...i za da ne izpusne taksata za tazi procedura go praviat tova pulnomo6tno.Ot tam dokato se useti sobstvenika na firmata-mu izto4vat parite
Kemi

Назад към Общи дискусии