начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Наематели с дете и болен

Казуси за недвижими имоти

Наематели с дете и болен

Мнениеот ivanivanov23 » 03 Сеп 2019, 10:38

Отдавам собствен имот под наем.
- Младеж и момиче с новородено бебе искат да го наемат. Имотът ми ще бъде единственият им дом. По какъв начин детето им ограничава правата ми като наемодател и как мога да се предпазя от евентуално нeизпълнение на договора от тяхна страна? Опасявам се, че не бих могъл да ги принудя да напуснат имота ми поради детето.
- Майка и тежко опериран син искат да го наемат докато се възстанови. По какъв начин състоянието на сина ограничава правата ми като наемодател и как мога да се предпазя от евентуално нeизпълнение на договора от тяхна страна?
ivanivanov23
Младши потребител

Re: Наематели с дете и болен

Мнениеот katerinakuch » 26 Дек 2019, 01:04

1. По какъв начин детето им ограничава правата ми като наемодател и как мога да се предпазя от евентуално нeизпълнение на договора от тяхна страна? - детето им не ограничава правата Ви като наемодател по никакъв начин. Ако не изпълняват договора, се опитайте да изясните причината за неизпълнението и да уредите взаимоотношенията си съгласно разпоредбите на договора.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Имотни казуси