Колеги имам нужда от малко помощ и ще съм благодарна на тези от Вас, които се отзоват, защото вече започвам да си мисля, че мисленето не ми се отдава в жегата.
Работата е следната: фирмата Х получи отказ от ТР за обявяване на ГФО. Тъй като заявителят не е управител, счетоводител или адвокат с изрично пълномощно и просто не влиза в хипотезата на чл.15 от ЗТР по никакъв начин. Самите управител са в чужбина и категорично отхвърлиха вариантите да упълномощят адвокат или съставителя на баланса. Още при подаването на документите, аз очаквах отказа, но нямах друг избор, поради простата причина, че управителите са извън България и просто се надявах с отказа да спечеля малко време до следващото идване на управителите в БГ. Да, спечелих почти месец, но очакавм в най-скоро време да получим отказа по официален ред и тук идва моята болка. Има ли някакъв срок и какъв е той, да представим отново ГФО-то този път с изрядни документи в ТР или да се възползваме от чл.26 ал.2 на ЗТР. Проблемът е, че един от управителите ще дойде чак през септември, ако се забавим дотогава ще ни санкционират ли и как?
- Дата и час: 25 Фев 2025, 14:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок след отказ на ТР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срок след отказ на ТР
Чл. 47, ал. 3 Зсч.
Ако решите да подадете ново заявление и посочите всички приложени документи по чл. 26, ал. 2 ЗТР, и заявлението по отказа е подадено преди 30 юни, считам, че не подлежите на санкция, въпреки че подаването в срока по чл. 40, ал. 1, т. 1 ЗСч изисква редовно заявление и документи.
Оправдано неспазване на срока по чл. 40, ал. 1, т. 1 според мен е налице когато акционерно дружество чрез УС или НС свика преди 30 юни общо събрание за приемане на решение по чл. 221, т. 7 ТЗ (след изпълнена процедура по чл. 251 ТЗ) и на редовната дата няма заседателен кворум за откриване на събранието, като решението за одобряването на ГФО се приема тогава след 30 юни, както и неговото заявяване за обявяване се извършва след тази дата.
Ако решите да подадете ново заявление и посочите всички приложени документи по чл. 26, ал. 2 ЗТР, и заявлението по отказа е подадено преди 30 юни, считам, че не подлежите на санкция, въпреки че подаването в срока по чл. 40, ал. 1, т. 1 ЗСч изисква редовно заявление и документи.
Оправдано неспазване на срока по чл. 40, ал. 1, т. 1 според мен е налице когато акционерно дружество чрез УС или НС свика преди 30 юни общо събрание за приемане на решение по чл. 221, т. 7 ТЗ (след изпълнена процедура по чл. 251 ТЗ) и на редовната дата няма заседателен кворум за откриване на събранието, като решението за одобряването на ГФО се приема тогава след 30 юни, както и неговото заявяване за обявяване се извършва след тази дата.
- neonato
- Потребител
Тук видях и нещо по-конкретно от Наредбата, цитирано от razli4na:
viewtopic.php?f=17&t=31432&p=356413#p356413
То дава най-добрия отговор за спазването на срока при отказ.
viewtopic.php?f=17&t=31432&p=356413#p356413
То дава най-добрия отговор за спазването на срока при отказ.
- neonato
- Потребител
Благодаря, текстът от наредбата го бях пропуснала!
Ще ни глобят значи, освен ако отказът не вземе да се позабави някоя друга седмица!
Ще ни глобят значи, освен ако отказът не вземе да се позабави някоя друга седмица!
- laridii
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|